Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Бърз пандишпанов кейк с лимон

По желание накрая се поръсва с пудра захар

От Ивайла Тодорова Ивайла Тодорова
25’ Подготовка
15’ Време за готвене
0 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 2 яйца
  • 3 с.л. захар
  • 6 с.л. брашно
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 1 ванилия

За крема:

  • 150 мл прясно мляко
  • 1 жълтък
  • 2 с.л. захар
  • 2 ч.л. нишесте
  • кората на 1 лимон

Начин на приготвяне:

  1. Млякото се налива в касерола. Към него се добавят захарта, нишестето и жълтъкът. Слага се на котлона и се бърка с телена бъркалка до гъст крем.
  2. Сваля се от огъня и към него се добавят лимоновите корички.
  3. Яйцата се разбиват заедно със захарта. Към тях се добавят пресятото брашно, бакпулверът, ванилията и щипка сол.
  4. Готовото тесто се изсипва в малка тавичка, застлана с хартия за печене.
  5. Кремът се разпределя на 6 гнезда отгоре.
  6. Пандишпанът се пече на 180 градуса в предварително загрята фурна с вентилатор 15 мин.
  7. По желание накрая се поръсва с пудра захар.

Дайте оценка:

Тагове: лимон яйца бяла захар ванилия бяло брашно прясно мляко бакпулвер царевично нишесте

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче