Необходими продукти:
- 2 яйца
- 3 с.л. захар
- 6 с.л. брашно
- 1 ч.л. бакпулвер
- 1 ванилия
За крема:
- 150 мл прясно мляко
- 1 жълтък
- 2 с.л. захар
- 2 ч.л. нишесте
- кората на 1 лимон
Начин на приготвяне:
- Млякото се налива в касерола. Към него се добавят захарта, нишестето и жълтъкът. Слага се на котлона и се бърка с телена бъркалка до гъст крем.
- Сваля се от огъня и към него се добавят лимоновите корички.
- Яйцата се разбиват заедно със захарта. Към тях се добавят пресятото брашно, бакпулверът, ванилията и щипка сол.
- Готовото тесто се изсипва в малка тавичка, застлана с хартия за печене.
- Кремът се разпределя на 6 гнезда отгоре.
- Пандишпанът се пече на 180 градуса в предварително загрята фурна с вентилатор 15 мин.
- По желание накрая се поръсва с пудра захар.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО