1/2 кг картофи
морков
1 глава кромид лук
1 ч.л. червен пипер
1 ч.л. чубрица
сол
1 с.л. олио
за заливката:
2 яйца
200 г кисело мляко
1 щипка сода
1 щипка сол
Картофите се измиват, обелват и нарязват на малки кубчета. Лукът и морковът се нарязват на ситни кубчета и се задушават в олиото до омекване. Прибавя се каймата и се пържи, докато стане златиста. Слагат се подправките и се оставя да къкри още няколко минути.
След това изсипваме всичко в тавичка. Заливката се слага веднага - разбитите яйца, киселото мляко, содата и солта. Запича за още 10-15 минути, докато заливката се позлати.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО