Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Врящ октопод: Тангото на пипалцата

Разберете как правилно да сварите този морски дар

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев

Здравейте, колеги кулинарни авантюристи! Днес тръгваме на пътешествие, за да разгадаем мистериите на врящия октопод. Не се страхувайте, защото това приключение с главоноги гарантира отлични резултати.

Стъпка 1: Избор на вашия Окто-приятел

Октоподът: Потърсете пресен, цял октопод, за предпочитане такъв, който не прилича на току-що излязал от пералнята след центрофуга. Изплакнете го добре отвътре и отвън. Това е една отлична окто-спа терапия.

Снимка: iStock by Getty Images

Стъпка 2: Кипенето

Студена водна магия: Поставете вашия окто-приятел в тенджера със студена вода. Да, студена! Не чакайте водата да заври напълно. Оставете я да къкри леко, докато пробвате едно пипало дали ще се поддаде на сръчкване с ножа като влюбен поет, който се предава на вдъхновението. Около час би трябвало да е достатъчен. Но всеки луд с номера си, са казали хората, така че на някои главата им увира по-бавно. Затова проверявайте редовно преди да дръпнете шалтера на печката.

Да охладим страстите: Оставете октопода да изстине, както си е в уютната му водна баня. Охлаждането заздравява кожата, предотвратявайки всякакъв случаен окто-стриптийз по-късно. Поставете го в хладилника - това е VIP сепарето за октоподи.

Стъпка 3: Почистване на окто-пътеката (Не е за хора със слаби сърца)

Танго с пипалца: Изрежете пипалата там, където излизат от тялото. Това е мястото, където ще намерите окто-клюна (да, има такъв и той прилича на зловещ зъб - но да знаете, че процедурата по ваденето му  не минава по Здравната каса). Отстранете и очите.

Опции за сервиране

Студена наслада: Нарежете пипалата и останалото на кубчета и ги използвайте в салата с други морски дарове и пикантни подправки. Получава се чудесно окто-парти в устата!

Снимка: iStock by Getty Images

Запечено изкушение: Загрейте малко масло в тиган. Запържете парчетата октопод, докато станат хрупкави и все едно са били на слънчева баня на някой средиземноморски плаж. Около 3 минути е достатъчно. Не прекалявайте, защото все още слънцезащитата за октоподи е в процес на разработка в различни лаборатории по света.

Дресинг

Пикантен душ: Смесете зехтин, лимонов сок, пресен магданоз и щипка сол. Излейте сместа върху вашия окто-шедьовър.

И ето го. Варен октопод, нежен като прошепната тайна, облечен за парти и готов за вашата кулинарна сцена.

Приятен апетит и нека окто-приключенията ви бъдат възхитителни като морска балада, изпята от стар моряк!

Дайте оценка:

Тагове: зехтин краве масло сол пресен магданоз лимонов сок октопод

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче