Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Три страхотни начина да използвате останалото вино

Умните готвачи не умеят да разхищават

Да, случва се и в жилището на най-страстния любител на виното да остане някоя недопита бутилка, която да бъде подмятана от рафт на рафт. И тук не говорим за случаите след диви домашни партита, когато полупразните шишета се явяват като част от интериора.

Понякога видът вино не съвпада с вкусовите ни предпочитания и течността просто остава да стои неупотребена по предназначение. Тогава възниква въпросът какво да правим с остатъците вино, тъй като не върви да го изсипем в мивката или да го оставим да се размотава из къщата ни безкрайно.

В интернет е пълно с предложения как да постъпите, ако изпаднете в тази ситуация - да си направите домашен оцет, а защо не да замразите виното във формички за лед, но според нас има много по-добри начини за действие.

Мощна марината

Танините, киселинността и захарите действат отлично на месото, като го правят наистина крехко.

За пилешко, свинско и риба използвайте бяло и оранжево вино. Мариновайте рибата за около час-два, а месото - за 3-4 часа.

На червените меса подхожда червеното вино, като престоят в него се удължава на от 4 до 6 часа. Към алкохолната напитка добавете любимите си аромати, като например лук шалот, мащерка, черен пипер, и се пригответе за неустоимо кулинарно изживяване.

Желе от вино

Направете забавна изненада за любимите си гости, като желирате остатъците от вино и ги поднесете като ефектни бонбони. За тази идея може да използвате всякакъв вид вино, а за да разнообразите вкусовете, сложете сока и кората от портокал или лимон, както и други плодови сокове. Е, не забравяйте желатина, разбира се - главният герой в тази задача.

Изпийте виното, но по друг начин

Изпратете мисълта си отвъд червената сангрия, когато стане дума за използване на вино в коктейли и пуншове.

Направете бяла плодова сангрия със замразени кубчета пъпеш "Медена роса", горски плодове и бяло вино, вместо познатата до болка, състояща се от червено вино и цитруси.

А защо да не издигнете любимия Бъбъл тий на ново ниво, при това в домашни условия, като сварите предварително перлите тапиока във вино вместо във вода. Прибавете матча и мляко и напитката е готова.

Дайте оценка:

Тагове: бяло вино червено вино

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче