Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Пене ала водка - лесно ястие с впечатляващ вкус

Ще се справите за по-малко от час


Независимо дали става въпрос за гостуване на приятел или семейна вечеря, пене ала водка е фантастична рецепта за паста. В нея ще откриете сочна телешка кайма и домати, съществуващи в кремообразна консистенция, а грандиозния финал ще сложи водката. Преди сервиране поръсете ястието с пармезан и воала! - аплодисментите, които ще получите от близките ви са заслужени.

Хубавото на тази паста е, че се приготвя за по-малко от час, за което ще ви е нужна само една тенджера (още една причина да харесате тази рецепта). Започнете с нарязването и задушаването на лука в малко мазнина, след което прибавете каймата, преди да сложите останалите съставки. Консервираните домати са бърза основа за соса, а водката е като приятно докосване, правещо вкуса изключително специален. Завършването на ястието с малко течна сметана ще направи консистенцията му копринено гладка.

Пастата сварете според описанието на опаковката. Препоръчваме ви да е пене, но всяка друга къса паста ще свърши работа. Прибавете я към соса, разбъркайте и вечерята е готова.

Пене ала водка е достатъчно привличащо погледа и засищащо ястие, за да има нужда от сериозна компания на масата, така че към нея може да сервирате единствено лека салата, с която да освежите небцето на гостите си.

Не се колебайте да си доставите това удоволствие.

Необходими продукти:

  • 2 с.л. зехтин
  • 1 средно голяма глава лук, наситнена
  • 450 г телешка кайма
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.л. черен пипер
  • 1 голяма консерва домати на кубчета
  • ½ ч.ч. водка
  • ½ ч.л. лют червен пипер на люспи
  • ½ ч.ч. течна готварска сметана
  • 4 ч.ч. сготвена паста пене
  • Пармезан, настърган

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте мазнината на средна температура.
  2. Задушете в нея лука, докато стане прозрачен.
  3. Сложете телешката кайма, овкусете със сол и черен пипер. Гответе и разбърквайте, докато месото придобие кафяв цвят.
  4. Прибавете доматите, водката и лютия пипер. Усилете огъня и разбърквайте соса, докато се редуцира наполовина.
  5. Сипете сметаната и отново разбъркайте внимателно.
  6. Накрая в соса сложете сварената предварително вече паста.
  7. Сервирайте ястието поръсено с пармезан.

Дайте оценка:

Тагове: паста

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче