Независимо дали става въпрос за гостуване на приятел или семейна вечеря, пене ала водка е фантастична рецепта за паста. В нея ще откриете сочна телешка кайма и домати, съществуващи в кремообразна консистенция, а грандиозния финал ще сложи водката. Преди сервиране поръсете ястието с пармезан и воала! - аплодисментите, които ще получите от близките ви са заслужени.
Хубавото на тази паста е, че се приготвя за по-малко от час, за което ще ви е нужна само една тенджера (още една причина да харесате тази рецепта). Започнете с нарязването и задушаването на лука в малко мазнина, след което прибавете каймата, преди да сложите останалите съставки. Консервираните домати са бърза основа за соса, а водката е като приятно докосване, правещо вкуса изключително специален. Завършването на ястието с малко течна сметана ще направи консистенцията му копринено гладка.
Пастата сварете според описанието на опаковката. Препоръчваме ви да е пене, но всяка друга къса паста ще свърши работа. Прибавете я към соса, разбъркайте и вечерята е готова.
Пене ала водка е достатъчно привличащо погледа и засищащо ястие, за да има нужда от сериозна компания на масата, така че към нея може да сервирате единствено лека салата, с която да освежите небцето на гостите си.
Не се колебайте да си доставите това удоволствие.
Необходими продукти:
- 2 с.л. зехтин
- 1 средно голяма глава лук, наситнена
- 450 г телешка кайма
- 1 ч.л. сол
- 1 ч.л. черен пипер
- 1 голяма консерва домати на кубчета
- ½ ч.ч. водка
- ½ ч.л. лют червен пипер на люспи
- ½ ч.ч. течна готварска сметана
- 4 ч.ч. сготвена паста пене
- Пармезан, настърган
Начин на приготвяне:
- Загрейте мазнината на средна температура.
- Задушете в нея лука, докато стане прозрачен.
- Сложете телешката кайма, овкусете със сол и черен пипер. Гответе и разбърквайте, докато месото придобие кафяв цвят.
- Прибавете доматите, водката и лютия пипер. Усилете огъня и разбърквайте соса, докато се редуцира наполовина.
- Сипете сметаната и отново разбъркайте внимателно.
- Накрая в соса сложете сварената предварително вече паста.
- Сервирайте ястието поръсено с пармезан.