Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Майсторски клас: Как се наситнява кромид лук

Край на борбата с любимия зеленчук


Наситняването на кромид лук е дейност, която е неизбежна в кухнята и ни се налага да я практикуваме почти всеки ден. Ето как да нарежете лука в няколко прости стъпки, както показват в YouTube канала на Hello Chef, така че да ви е лесно, удобно и по-малко досадно всеки път.

  1. Отрежете горното "капаче" на главата лук, след което я срежете на две. Не отрязвайте корена - долното "капаче".
  2. Обелете лука.
  3. Използвайте върха на ножа и нарежете всяка половина на полумесеци, но така че разрезите да не стигат до корена.
  4. Направете един или два перпендикулярни (хоризонтални) на полумесеците разреза, взависимост от това колко искате да наситните зеленчука.
  5. Стиснете добре половинката глава от лука и наситнете с вертикални разрези. Повторете с другата половина.

 

Дайте оценка:

Тагове: лук червен лук бял лук нож дъска кромид лук

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче