Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Как много лесно да си направите пресен сок от нар

Без сокоизтисквачка и с няколко подръчни средства


В сезона на наровете сме, затова днес ще ви покажем един лесен начин, с който да се сдобиете с пресен сок от тези толкова полезни плодове.

Изваждането на семената им изглежда като най-предизвикателната част от целия процес, но и тя ще ви се строи като детска игра, когато разберете как да го направите с лекота в текста долу.

Ще започнем от избирането на наровете. Когато ги купувате, гледайте да са тежки. Колкото по-голямо е теглото им, толкова по-сочни ще са те. Дори кората им да е напукана, не се притеснявайте. Това дори е добър знак, защото ще са хубаво узрели. Избягвайте онези плодове, които са меки, с петна или твърде леки.

Имайте предвид, че от един средно голям нар ще получите от ½ до ¾ чаша сок.

  1. След като извадите зърната, сложете ги в найлонова торбичка с цип и изкарайте възможно най-добре въздуха от нея, преди да я затворите.
  2. С помощта на точилка минете през тях внимателно, тъй като силният натиск има опасност да отвори или скъса торбичката. Продължавайте с търкалящите движения, докато видите, че всички зърна са смачкани добре.
  3. Отрежете малка дупка в долния край на торбичката и сипете сока от нар в чаша. Изстискайте леко остатъка от пулпата, за да изтече всичко. За всеки случай сложете цедка в чашата, с която да предотвратите попадането на семките и ципата на зрънцата в сока.

Изпийте сока веднага или го съхранявайте в хладилника покрит няколко дни.

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче