Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Как да обелите нар

Доберете се лесно до неговите сладки зрънца


Този изключително полезен плод отказва много хора да го консумират, заради бъркотията, която създава, щом се опитат да достигнат до сочните му и червени на цвят зърна.

Съществуват какви ли не начини за обелването на нара и някои от тях са доста абсурдни. Затова, да не губим време, а да видим кой е най-чистият и лесният.

Преди това, ето няколко съвета как да разберете, че плодът е наистина зрял отвътре - гледайте кората да е свежа, без наранявания и да не е сбръчкана. Нарът трябва "да си тежи на мястото". Това подсказва неговото добро качество.

За да обелите този плод, ще ви е необходим остър нож. По възможност нека е малък. Отрежете капачето на нара и направете леки разрези по дължината на кората му, като за ориентир използвайте жилките, които ще видите от вътрешната му страна. Процедурата прилича много на тази по беленето на портокал.

След като разрежете кората, внимателно разделете нара в купа.

Вземете дървена лъжица и с нейна помощ потупайте леко по кората му, като сте насочили вътрешната част към купата. Така лесно ще ги отделите и бързо ще се сдобиете с пресни зрънца сладост.

Може да съхранявате зърната на нара в добре затворена кутия в хладилника до 3 седмици. Замразите ли ги, ще издържат 1 година.

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче