Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Как да нахраним домашните любимци с по-старо месо

Възможно е с правилната обработка

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев

Ако в хладилника сме забравили стара храна, в която има месо и месни продукти, вместо да я изхвърляме, можем да я използваме, за да нахраним домашните любимци или пък бездомните котки пред блока.

Понякога се случва да ни е останало и повече месо, което не сме успели да сготвим и е започнало да понамирисва. Не че нещо ще ни стане, ако го минем през тигана или фурната, но самата миризма рядко ще ни допадне. Освен ако не я тушираме с доста подправки.

Съвет: Ако все пак ще го правите, най-добра работа вършат индийските и арабските миксове от подправки, тъй като са доста ароматни и пикантни.

Но да се върнем на темата. Животните са с по-издръжливи стомаси от нашите, като дивите породи например се хранят основно с вътрешности, а други и със загнило месо, оставено от по-силните хищници.

Така че за домашните питомци не е проблем да консумират стара храна, която иначе не би се отразила добре на нашето чревно здраве.

Но как все пак да помислим малко повече за тях и да направим старите мръвки приятни и за техния вкус?

  • Най-добрият метод е месото да се изплакне обилно под течаща вода. Това цели да се отстранят всякакви подправки и други хранителни остатъци, полепнали по него. Това важи и за маринованите месни продукти.
  • След това мръвките се нарязват на малки парчета и се слагат в студена вода в тенджера.
  • Съдът се пуска на силен котлон и когато водата заври, огънят се намаля и всичко се оставя да къкри за около 45-60 мин.
  • Месото се отцежда и се оставя напълно да изстине, след което вече може да се даде на животните.

Купете тенджери

Ако обичате да готвите у дома, то знаете колко важно е да имате качествени съдове. Керамични и индукционни, чугунени, плитки и дълбоки - тук ще намерите всички видове.

Дайте оценка:

Тагове: свинско телешко пилешко варене

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче