Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Как да имате винаги подръка ябълки за вашите сладкиши

Лесен трик, с който да улесните живота си в кухнята


Замразените ябълки са подходящи за смутита или сладкиши, тъй като консистенцията им става по-мека, след като бъдат извадени на стайна температура. Ако разполагате с по-голямо количество от този чудесен плод, използвайте камерата, за да го съхраните за бъдещ период от време.

Подгответе ябълките предварително, тъй като така ще може веднага да ги прибавите към рецептата, която сте избрали. Обелете ги, почистете ги и ги нарежете на парченца. Но за да не се образува една голяма замръзнала буца, след като ги приберете в плик в камерата, ще трябва да направите една стъпка предварително.

  • Постелете с лист хартия за печене плоска тава. Подредете върху нея парчетата ябълка, така че да не се допират едно в друго.
  • Сложете тавата във фризера за няколко часа.
  • След като плодовете са вече замръзнали, преместете ги в кутия за съхранение с херметическо затваряне или в торбичка с цип. Върнете ги обратно в камерата.
  • Не забравяйте да сложите етикети с датата на пакетиране.

Така винаги ще имате подръка ябълки за сладкиши и десерти, които ще са запазили невероятните си вкус и сочност.

Дайте оценка:

Тагове: ябълки

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче