Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Великденска зелена салата с яйца и горчичен дресинг

Да разчупим класиката

15’ Подготовка
0’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 1 голяма маруля
  • 4 твърдо сварени яйца
  • 5-6 репички
  • 1/2 краставица
  • 1 връзка копър

За дресинга:

  • 2 с.л. едрозърнеста горчица
  • 2 с.л. зехтин
  • 1 с.л. лимонов сок
  • 1 ч.л. мед
  • Сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

  1. Измийте добре зеленчуците и ги подсушете. Нарежете и я сложете в голяма купа. Репичките нарежете на тънки кръгчета, а краставицата - на полумесеци. Добавете ги към марулята.
  2. Нарежете сварените яйца на четвъртинки и ги подредете върху салатата. Поръсете обилно с нарязан копър.
  3. В отделна купичка смесете съставките за дресинга - горчицата, зехтина, лимоновив сок, меда, солта и черния пипер. Разбъркайте добре до получаване на гладък сос. Полейте салатата непосредствено преди сервиране, за да остане свежа и хрупкава.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин черен пипер горчица маруля краставици копър яйца лимонов сок мед репички

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче