Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Сочно агнешко с коричка

Специална рецепта за специални празнични дни

От Шеф Владимир Петков и шеф Ивайло Рангелов
0’ Подготовка
180’ Време за готвене
0 Порции
1 Трудност

Може да се насладите на рецептата благодарение на шеф Владимир Петков, шеф Ивайло Рангелов и МЕТРО Академия.

Снимка: МЕТРО Академия

Необходими продукти:

  • 1,5 - 2 кг агнешко месо (бут или плешка)
  • 4 скилидки чесън
  • 2 с.л. зехтин
  • Масло -150 г
  • 1 ч.л. розмарин (сух или пресен)
  • 1 ч.л. мащерка
  • 1 ч.л. черен пипер
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.л. мед (по желание)

Начин на приготвяне:

  1. В малка купа смесете зехтина, пресования чесън, розмарина, мащерката, черния пипер,солта и меда.
  2. Намажете агнешкото месо с получената смес и го оставете да се маринова за поне 1-2 часа, а най-добре за една нощ в хладилник, за да поеме ароматите.
  3. Загрейте фурната до 180°C и поставете в тава агнешкото месо. Налейте бялото вино около него и поставете бучката масло в тавата, за да се разтопи.
  4. За да се получи хубава коричка, можете да намажете месото със слой горчица по желание.
  5. Покрийте тавата с фолио и поставете месото във фурната. Печете за около 2-2,5 часа, като на всеки 30 минути поливате месото със соса от тавата, за да остане сочно.За последните 20 минути от печенето, отстранете фолиото, за да се получи хрупкава коричка.
  6. През 5 минути поливайте месото с бульона от бяло вино и масло.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин краве масло чесън черен пипер розмарин мащерка агнешко мед

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче