Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Кюфтенца със сос "Строганов"

Поднесете с картофено пюре

10’ Подготовка
20’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 2 супени лъжици олио
  • 500 г телешка кайма
  • 1 яйце
  • 2 супени лъжици брашно
  • 150 г гъби, нарязани
  • 1½ чаени лъжички пушен червен пипер
  • 1½ чаени лъжички едроозърнеста или дижонска горчица
  • ½ супена лъжица доматено пюре
  • 250 мл зеленчуков бульон
  • 80 г заквасена сметана

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната до 220°C и намажете тава за печене с олио.
  2. В голяма купа смесете телешката кайма, яйцето, 1 супена лъжица брашно и щипка сол и смлян черен пипер.
  3. Оформете кръгли кюфтенца с големина по ваш избор и ги сложете в тавата. Изпечете ги за 10-12 минути до готовност.
  4. Междувременно пригответе соса. Загрейте олиото в малък тиган на среден огън и гответе гъбите няколко минути, докато станат леко златисти.
  5. Сложете останалото брашно, червения пипер, горчицата и доматеното пюре, след което разбъркайте, за да покриете гъбите.
  6. Налейте бульона, подправете, след това оставете да къкри 5-6 минути, за да се сгъсти леко. Намалете огъня до слаб и разбъркайте заквасената сметана.
  7. Гответе още 1 минута, след което добавете кюфтетата и разбъркайте, за да се покрият със соса.
  8. Сервирайте кюфтетата и соса с картофено пюре и задушен спанак.

Дайте оценка:

Тагове: горчица олио кайма пушен червен пипер яйца заквасена сметана доматено пюре гъби брашно зеленчуков бульон

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче