Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Тестени миди с пиле и авокадо

Ядат се с "черупката" и са много лесни за приготвяне

Повечето заведения предлагат този вкусен мексикански сандвич със завита или прегъната през средата питка и го наричат "Тако". В тази рецепта обаче се подхожда по малко по-различен начин. Питките се разрязват през средата, за да се образува нещо като хрупкава черупка от две половини, които после се сглобяват и слепват с помощта на вкусната плънка.

Необходими продукти:

  • 500 г пилешки гърди
  • 1 ч.л. мащерка, суха
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 1 ч.л. лют червен пипер
  • 1 ч.л. чесън на прах
  • 2 с.л. зехтин
  • 20 г соев сос
  • 6 питки за тако
  • 1 глава червен лук
  • 1/2 домат
  • 1/2 авокадо
  • 8 с.л. цедено кисело мляко
  • 1/2 връзка кориандър

Начин на приготвяне:

  1. Нарежете пилешкото месо на тънки ивици и след това на малки парченца. Сложете ги в дълбока купа заедно с мащерката, червения пипер, люспите от чили, чесъна, 1 с.л. зехтин и соевия сос. Разбъркайте всичко това с ръце или с лъжица. Покрийте купата с найлоново фолио и я оставете в хладилника 30 минути.
  2. Сложете един тиган с 1 с.л. зехтин на умерен огън и го оставете няколко мунути да загрее добре.
  3. Извадете пилето от хладилника, прехвърлете го в тигана и го запържете за 4-5 минути. Не бъркайте много, за да не стане месото прекалено сухо.
  4. Загрейте фурната до 180° с включен вентилатор.
  5. Нарежете питките на две половини. Направете няколко топки от алуминиево фолио и ги поставете в питките, за да останат отворени по време на печене.
  6. Сложете ги в тава, покрита с хартия за печене, и ги дръжте във фурната за около 5 мин.
  7. Извадете тавата от фурната, махнете топките фолио и оставете питките настрана, за да се охладят.
  8. Нарежете лука, домата и авокадото на тънки ивици и напълнете тако питките с тях като добавите пилето и цеденото кисело мляко. Поръсете плънката с наситнен пресен кориандър.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън червен пипер кориандър мащерка червен лук домати пилешко чили цедено кисело мляко соев сос авокадо лют пипер

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче