Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Неповторим вкус: За олиото от гроздови семки

То ще придаде една много деликатна и по-екзотична нотка на вашите ястия

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев

Олиото от гроздови семки е изключително полезно за здравето, благодарение на своите хранителни свойства и антиоксидантни качества. Нека видим и за какво можем да го използваме.

Ползи за здравето

  • Богато е на антиоксиданти: То съдържа високи нива на полифеноли, които са мощни антиоксиданти. Те помагат за неутрализирането на свободните радикали в организма и намаляват риска от сърдечно-съдови проблеми и хронични заболявания.
  • Полезни мазнини: Олиото от гроздови семки е богато на мононенаситени и полиненаситени мастни киселини, които подпомагат здравословното функциониране на сърцето и понижават нивата на лошия холестерол (LDL).
  • Противовъзпалителни свойства: Полифенолите имат и противовъзпалителни ефекти, затова редовната употреба на олиото от гроздови семки е една наистина добра идея.
  • Грижа за кожата: Продуктът много често се използва и в козметичната индустрия заради хидратиращите и антиоксидантните си свойства. Лекува акне, както и рани от изгаряне, а освен това се прилага и като естествена слънцезащита

Купете канистери и буркани

Никоя кухня не може без съдове за съхранение на разядки, домашно сладко, подправки и мариновани зеленчуци. Разгледайте нашата богата колекция от удобни и красиви канистери и буркани.

Употреба в кухнята

  • Салати: Олиото от гроздови семена е идеално за направата на най-различни дресинги. Неговият лек и ненатрапчив вкус позволява на останалите съставки да изпъкнат. Можете да го смесите с балсамов оцет, мед и горчица.
  • Мариноване: Използвайте го и за мариноване на месо и риба. Неговите антиоксидантни свойства ще помогнат за запазване на свежестта и вкуса на продуктите.
  • Печене и пържене: Поради своята висока точка на димене - около 216°, олиото от гроздови семки е подходящо за печене и пържене. То не загаря лесно и не оставя неприятен вкус.
  • Сосове и разядки: Добавете малко от полезния и вкусен продукт към любимите си сосове или разядки. Така ще ги направите по-полезни и доста по-ароматни. Например можете да го използвате с хумус или гуакамоле.

Дайте оценка:

Тагове: риба зехтин горчица свинско телешко птиче месо салата мед балсамов оцет грозде гуакамоле хумус

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче