Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Кои са най-популярните сосове с горчица и майонеза

Изберете любимия си и го пригответе у дома


Сосовете с горчица и майонеза са сред най-универсалните, които могат да се добавят към различни ястия. Те предлагат перфектния баланс между кремообразност и пикантност, което ги прави любими на кулинарите по целия свят. В тази статия ще разгледаме най-популярните видовес майонеза и горчица, способни с лекота да обогатят вкуса на меса, риби, салати и сандвичи.

Класически сос с горчица и майонеза

Това е най-простата и широко използвана комбинация. Смесват се равни части майонеза и горчица, като обикновено се използва дижонска горчица. Често се добавя лимонов сок, чесън и черен пипер за допълнителна свежест и пикантност.

Медено-горчичен сос

Този сос комбинира сладостта на меда с леката пикантност на горчицата. Обикновено се смесват мед, майонеза, горчица и малко ябълков оцет или лимонов сок. Медено-горчичният сос е идеален за салати, пилешко месо и печива.

Снимка: iStock by Getty Images

Ремулада

Ремуладата е класически френски сос с основа от майонеза и дижонска горчица. В него се добавят каперси, кисели краставички, аншоа и пресни подправки като магданоз и копър. Често се използва като гарнитура за рибни ястия и морски дарове.

Сос с хрян и горчица

Тази комбинация е любима в северноевропейската кухня. Смес от майонеза, горчица и настърган хрян придава на соса наситен, пикантен вкус. Чудесен е за сандвичи, печени меса и телешко.

Барбекю сос с горчица и майонеза

Този сос съчетава пушения вкус на класическия барбекю сос с кремообразната текстура на майонезата и пикантността на горчицата. Подходящ е за пържени картофи, бургери и пилешки крилца.

Снимка: iStock by Getty Images

Айоли с горчица

Айоли обикновено се приготвя от майонеза, чесън и зехтин, но добавянето на дижонска горчица му придава по-богат вкус. Този сос е чудесен за рибни ястия, печени зеленчуци и морски дарове.

Дресинг за салати с горчица и майонеза

За по-лек сос майонезата и горчицата често се комбинират с кисело мляко или заквасена сметана, лимонов сок и пресни подправки като копър или магданоз. Този дресинг е подходящ за зелени салати, картофени салати и студени паста ястия.

Дайте оценка:

Тагове: горчица майонеза

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче