Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Винен кебап

От Христо Христов Христо Христов
0’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност

1 кг свински врат
2 глави лук
черен пипер на зърна
дафинов лист
бахар на зърна
червен пипер
сол
150 мл червено вино
1 с.л. доматено пюре
щипка захар
ориз арборио

Запържваме наситнената глава лук, добавяме месото и го запечатваме за 3-4 минути. Наливаме виното, добавяме доматеното пюре, размито с малко вода, подправяме и оставяме да къкри 15 минути под капак.

Едновременно с това в друга тенджера запържваме втората глава лук, добавяме ориза и вода. Подправяме със сол, смлян черен пипер и щипка чубрица, след като заври, оставяме на много тих огън под капак за 10 минути.

След това слагаме бучка чисто масло в ориза и оставям да почине 10 минути.

Дайте оценка:

Тагове: сол черен пипер червен пипер дафинов лист червено вино лук свинско бяла захар доматено пюре ориз бахар

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче