Трицветна паста със спанак и орехов сос

Категория: / Паста
Време за приготвяне:
45 минути
от: Desislava Stanishevaна 03.03.2017г.

Продукти

1/2 пакет трицветна паста (обикновена паста, с вкус на домат и спанак)
готварска сметана
300 г пресен спанак
шепа нарязани орехови ядки
150 г пушено месо (по желание)
кашкавал за поръсване
зехтин
сол
черен пипер

Начин на приготвяне

В подсолена вода се сварява пастата, отцежда се и се оставя на страна. В загрят тиган се леко се запичат нарязаните орехови ядки и оставяме на страна. В същия тиган поставяме пушеното месо, добавяме измития пресен спанак и запържваме, докато не се изпари водата от спанака. Връщаме обратно в тигана ореховите ядки и заливаме с готварската сметана.

Готвим 5 мин., за да се обединят ароматите, подправяме на вкус със сол и черен пипер и заливаме вече сварената трицветна паста. Поръсваме с кашкавал.

Коментари