готварска сметана
300 г пресен спанак
шепа нарязани орехови ядки
150 г пушено месо (по желание)
кашкавал за поръсване
зехтин
сол
черен пипер
В подсолена вода се сварява пастата, отцежда се и се оставя на страна. В загрят тиган се леко се запичат нарязаните орехови ядки и оставяме на страна. В същия тиган поставяме пушеното месо, добавяме измития пресен спанак и запържваме, докато не се изпари водата от спанака. Връщаме обратно в тигана ореховите ядки и заливаме с готварската сметана.
Готвим 5 мин., за да се обединят ароматите, подправяме на вкус със сол и черен пипер и заливаме вече сварената трицветна паста. Поръсваме с кашкавал.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО