Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация
5 свински пъжоли
1 глава кисело зеле
150 г гъби
150 г бекон или шунка
пушено месо
сол
червен пипер
черен пипер

Пържолите се начукват и се овкусяват с подправките, като се слага много малко сол. Гъбите и беконът се нарязват на ситно. Върху зелев лист се поставя една пържола, покрива се с 1-2 с.л. от плънката и се завива. Така получените сарми се нареждат в тава или гювеч, като дъното на съда е покрито със зелеви листа. Ако ви е останало от плънката - изсипете я между завитите пържоли. Ястието се залива с 1 ч.ч. от зелевия сок и 1/2 ч.ч. вода. Тавата се завива с алуминиево фолио (или се слага капака на гювеча). Пече се на 200'С фурна за 2 часа (ако печете в гювеч - слага се в студена фурна, ако използвате тава - предварително загрейте фурната). След това ястието се открива и се запича за още 15 минути.

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче