Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация
200 г тъмен шоколад, начупен на парченца
90 г краве масло
60 г заквасена сметана (sour cream)
90-100 г брашно
100 г начупени орехи
2 прахчета ванилия
120 г захар (не пълна чаена чаша)
2 яйца


Предварително леко разбиваме яйцата с вилица. Слагаме на водна баня шоколада и маслото и ги разбъркваме до разтапяне. Преместваме от котлона и прибавяме разбитите яйца, ванилията, заквасената сметана и захарта, размесени до равномерна смес. Бавно прибавяме и брашното, докато поеме, накрая и орехите към сместа.

Изсипваме сместа в предварително подготвена тава с хартия за печене, за по-лесно изваждане без начупване. Слагаме брауниса в предварително загрята фурна на 200 градуса за 15 минути. Не се оставя продължително във фурната, за да не се пресуши. Изваждаме го от фурната и оставяме да се охлади. След това го нарязваме и слагаме в стъклена кутия с капак и съхраняваме в хладилника. Десертът се сервира охладен.

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче