Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация
3-4 големи ябълки (за предпочитане по-кисел сорт)
1-2 ч.л. канела
1 ч.ч. овесени ядки
1/2 ч.ч. брашно
1 ч.ч. захар
125 г масло

Ябълките се обелват и се нарязват на едро. По-дълбока тавичка (около 25 см диаметър) се намазва с масло. На дъното се изсипват нарязаните ябълки. Поръсват се с канелата, разбъркват се и тавата се прибира в хладилник.

В купа се смесват сухите съставки и се разбъркват добре. Прибавя се маслото (на  стайна температура) и се намачква с вилица (сместа трябва да стане на малки бучки). Изсипва върху ябълките и се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна около 45 минути или докато придобие златист цвят.

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче