Ябълков крисп

Категория: / Десерти
Време за приготвяне:
60 минути
от: Maria Nikolovaна 26.09.2016г.

Продукти

3-4 големи ябълки (за предпочитане по-кисел сорт)
1-2 ч.л. канела
1 ч.ч. овесени ядки
1/2 ч.ч. брашно
1 ч.ч. захар
125 г масло

Начин на приготвяне

Ябълките се обелват и се нарязват на едро. По-дълбока тавичка (около 25 см диаметър) се намазва с масло. На дъното се изсипват нарязаните ябълки. Поръсват се с канелата, разбъркват се и тавата се прибира в хладилник.

В купа се смесват сухите съставки и се разбъркват добре. Прибавя се маслото (на  стайна температура) и се намачква с вилица (сместа трябва да стане на малки бучки). Изсипва върху ябълките и се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна около 45 минути или докато придобие златист цвят.

Коментари