Шотландски яйца

Категория: / Кайма
Време за приготвяне:
45 минути
от: Maria Nikolovaна 26.09.2016г.

Продукти

5 яйца
200 г кайма
2 бр. сурова пикантна наденица
1 малка глава лук
2-3 скилидки чесън

Начин на приготвяне

Яйцата се слагат в кипяща вода и се варят 4 минути. След това веднага се поставят в купа с вода и лед. Оставят се да се охладят на пълно. През това време се приготвя сместа, в която ще се обвият. В купа се смесват каймата, нарязаните на ситно лук, чесън, магданоз, обелената наденица и подправките. Разбърква се добре.

Рохките яйца се обелват внимателно, най-лесно става във вода. В три купички се подготвят продуктите за панировката. С мокри ръце се взема част от каймата, разстила се много тънко върху домакинско фолио. В средата се поставя едно яйце и с помощта на фолиото се загръща. Каймата трябва да се разпредели максимално равномерно около яйцето. Можете предварително да оваляте яйцата в малко брашно, за да залепне каймата по-лесно. Получената бомбичка се овалва последователно в брашно, яйце и галета. Процедурата се повтаря с останалите яйца.

В по-дълбока тенджерка или тиган се загрява олио, достатъчно да покрие бомбичките поне до половината. Слагат се яйцата, котлонът се намалява на средна степен и се пържат от всички страни около 10-12 минути. След това се изцеждат от мазнината върху кухненска хартия.

Коментари