5 яйца
1-2 чушки
1/2 връзка зелен лук
350 г сирене
3-4 стръкчета пресен копър
олио
черен пипер
червен пипер
сол
Тиквичките се почистват и нарязват на шайби с дебелина 0,5 – 1 см. Сиренето се настъргва, към него се прибавят разбитите яйца, нарязаните лук, чушки и копър. Подправя се на вкус с черен, червен пипер и ако е необходимо - сол. Добавят се 2-3 с.л. олио и 150 мл вода. В по-дълбока намазнена тава се реди пласт тиквички и се залива със сместа. Продължава се с реденето до изчерпване на количествата, като последна трябва да е сместа. Пече се в предварително загрята на 220°С фурна до зачервяване.
* По желание към края на печенето може да поръсите ястието с настърган кашкавал.
* Към последната част от сместа, която остава за заливане, може да добавите 1-2 с. л. кисело мляко и 1 с. л. брашно. Получава се нещо като заливка за мусака.
* Друг вариант е, когато ястието е добре запечено, да чукнете отгоре няколко яйца.
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност