Плодова торта

Категория: / Десерти
Време за приготвяне:
30 минути
от: Надежда Фарашевана 18.03.2016г.

Продукти

1 двоен + 1 единичен пакет бишкоти "Савоярди"
3 кофички заквасена сметана
1 кофичка високомаслено кисело мляко (4%)
250 г пудра захар
кората на 1 лимон
1-2 прахчета ванилия
сезонни плодове

Начин на приготвяне

В правоъгълна тава се подрежда един ред бишкоти. Върху него се намазва хубаво част от млечния крем (сметаната + киселото мляко + пудра захар + настъргана кора от 1 лимон + ванилия). Върху млечния крем може да се подредят тънки кръгчета банан или да се сложи боровинково, или друго сладко, може да се импровизира.

После следва втори ред бишкоти, които се подреждат перпендикулярно на първия ред (с цел да е по-устойчива тортата), после отново млечен пласт и после трети ред бишкоти, подредени като първия ред.

Намазва се цялата торта отгоре и отстрани равномерно с останалия млечен крем и се украсява с плодове. Слага се в хладилник за една нощ.

Забележка: Това са продуктите за голяма торта, но може да се направи и в по-малка тава с половин продукти. Тази торта търпи всякакви импровизации за украса – смлени орехи, настърган шоколад, ананас на шайби от компот и т.н.

Коментари

Последно от: Надежда Фарашева

Плодова торта