За основата:
50 г какаови бисквити
20 г краве масло
50 г орехови ядки
За крема: 120 грама сладкарска сметана
100 г млечна крема аерирана Жоси
1 с.л. пудра захар
За топинга:
50 г тъмен шоколад със 70% какао
80 мл сладкарска сметана
В блендер се смилат бисквитите с орехите и маслото. Сметаната с пудрата захар се разбива на сняг, добавя се аерираната крема и се разбива за минута, колкото да се смеси със сметаната. Шоколадът се начупва на парченца, слага се в съд на котлона, добавя се сметаната и се разбърква на слаб огън, докато се разтопи и се получи хомогенна маса.
На дъното на купички за крем карамел се слага от орехово-бисквитената смес, изравнява е с лъжица. Добавя се кремът и също се изравнява с лъжица. Най-отгоре се добавя още топлият шоколадов топинг и чийзкейкът се оставя да се охлади. Дори и неохладен, десертът е много вкусен.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО