пакет сурови ядки, по възможност със стафиди
сурови белени слънчогледови семки
кафява захар
За тестото:
кисело мляко
сода
брашно
яйце
олио
съвсем малко захар
Забъркваме тестото и докато го осатвяме леко да бухне, вадим силиконовата форма за печене, която сме си купили наскоро. На дъното й поръсваме с кафява захар. Редим сушените сливи. Поръсваме със суровите ядки, докато се покрие дъното на формата. Накрая довършваме поръсването с малко белени слънчогледови семки. Изсипваме тестото във формата, като количеството е колкото да покрие ядките и сливите. Печем за 20-25 миунти. Вадим формата, обръщаме я и съвсем лесно вадим готовия пай. Рецептата се води към десертите, но е с минимално съдържание на захар и е доста полезна, питателна и вкусна. Особено подходяща е човек да си я сложи в раницата, като отива някъде на поход.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО