Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация
пакет сушени сливи без костилки
пакет сурови ядки, по възможност със стафиди
сурови белени слънчогледови семки
кафява захар

За тестото:
кисело мляко
сода
брашно
яйце
олио
съвсем малко захар

Забъркваме тестото и докато го осатвяме леко да бухне, вадим силиконовата форма за печене, която сме си купили наскоро. На дъното й поръсваме с кафява захар. Редим сушените сливи. Поръсваме със суровите ядки, докато се покрие дъното на формата. Накрая довършваме поръсването с малко белени слънчогледови семки. Изсипваме тестото във формата, като количеството е колкото да покрие ядките и сливите. Печем за 20-25 миунти. Вадим формата, обръщаме я и съвсем лесно вадим готовия пай. Рецептата се води към десертите, но е с минимално съдържание на захар и е доста полезна, питателна и вкусна. Особено подходяща е човек да си я сложи в раницата, като отива някъде на поход.

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче