Ризото с гъби и нахут

Категория: / Зеленчукови / Постни
Време за приготвяне:
40 минути
от: Rusiana Mihaylovaна 07.01.2016г.

Продукти

1 ч.ч сварен нахут
2 ч.ч дългозърнест ориз
1 глава лук
250 г пресни печурки
2 моркова
200 г царевица
шепа грах
2-3 стръка копър
олио за запръжка
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

Лукът се изчиства и нарязва на ситно. Запържва се в мазнина, в която се прибавят и нарязаните гъби, оризът, морковите, нарязани на кубчета, царевицата, нахутът, грахът и копърът, нарязан на ситно. Разбърква се много добре и се овкусява със солта и пипера. Долива се вода (6 чаени чаши ) и се оставя да къкри на бавен огън. Ястието е готово след като водата се редуцира и зеленчуците омекнат.

Коментари