1/2 кубче мая
350 мл прясно мляко
3 с.л. кисело мляко
1 непълна с.л. сол
1/2 с.л. захар
3 с.л. олио
600 г брашно
От изброените продукти замесваме тестото. Оставяме да почине 20 минути и започваме оформяне. Разделяме тестото на 4 топки по 300 г и останалото оставяме за средата. Разточваме 4-те топки на кръгове, намазваме ги с олио (без последната) и редим една върху друга.
Режем на 2 части, като не стигаме до края, а на 1 см от края. Двете части разделяме на 3, после всяка част на две. Така получаваме 12 триъгълника. През един правим прорез в триъгълник и промушваме върха през него. Другите триъгълници ги промушваме отдолу и обръщаме обратно. Петата топка поставяме в средата. Питата втасва един час и печем на 180 градуса за около 45 минути.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО