Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Зеленчуков венец ”Есенно изобилие”

От Dobrinka Petkova Dobrinka Petkova
0’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност

2 патладжана
250 г кайма
1 глава лук
3 скилидки чесън
250 г смес от зеленчуци (моркови, зелен боб, грах, карфиол, броколи),
100 г царевица (консерва)
150 г консервирани гъби
150 г кашкавал
топено сирене
1 яйце
1 с.л нарязан магданоз
сол и черен пипер на вкус
200 г сварени макарони

Нарежете патладжаните на дълги ленти и ги накиснете в подсолена вода за 15-20 минути. Подсушете, оваляйте в брашно и ги изпържете за кратко. В 1-2 с.л олио, задушете лука и чесъна. Прибавете каймата и подправки по избор (аз сложих босилек,черен пипер, малко червен пипер и къри). Накрая добавете останалите зеленчуците (може замразени,консервирани или пресни - предварително бланширани) и гъбите. Гответе на тих огън до омекване на зеленчуците, като разбърквате периодично.

В купа разбийте яйцето, добавете настъргания кашкавал, магданоза, сол и черен пипер на вкус. В намаслена форма за кекс наредете парчетата патладжан, като краищата трябва да излизат навън. Изсипете 1/2 от макароните, притиснете леко. След това изсипете зеленчуковата смес и покрийте с останалите макарони. Притиснете хубаво и загърнете стърчащите краища на патладжана.

Печете на 220 градуса,около 30-35 минути. Оставете да се охлади във формата и обърнете внимателно в чиния. Украсете по желание.

Дайте оценка:

Тагове: чесън черен пипер лук кайма пресен магданоз яйца патладжан кашкавал сирене гъби царевица макарони

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче