Солени тортички с тиквички и грис

Време за приготвяне:
60 минути
от: Marina Golevaна 09.07.2015г.

Продукти

2 бр. тиквички
150 гр сварен пшеничен грис
3 стръка зелен лук
2 стръка пресен чесън
2 с.л. брашно
1 белтък
1 кафеена лъжичка бакпулвер
1/2 връзка копър
магданоз
сол
черен пипер
1 с.л. зехтин
100 гр заквасена сметана
70 гр крема сирене тип Филаделфия
белени слънчогледови семки за украса

Начин на приготвяне

Настържете тиквичките и ги оставете за 1 ч. да се отцедят. Нарежете пресния лук, чесъна, копъра и магданоза на ситно. Прибавете ги към отцедените тиквички заедно със сварения грис. Разбъркайте и ги овкусете със сол и черен пипер.

Белтъка разбийте на сняг. Постепенно прибавяйте от готовите белтъци към сместа с тиквичките и разбърквайте. Добавете брашното и бакпулвера и отново разбъркайте. Трябва да се получи гъста каша. Ако има нужда добавете още брашно, до достигане на необходимата гъстота.

В тава сложете хартия за печене. С помощта на ринг оформете основите за тортичките. Печете на 200 градуса за около 20 минути.

За приготвянето на соса смесете в купа заквасената сметана, крема сиренето, сол и черен пипер. След като се изпекат основите ги оставете да се охладят. Започнете да ги нареждате, като редувате основа от тиквички и намазвате със сос. Поръсете отгоре с белени слънчогледови семки и стрък магданоз.

Коментари