Палачинково пънче със солена плънка

Категория: / Предястия
Време за приготвяне:
30 минути
от: Violetta Violettaна 25.02.2014г.

Продукти


Продукти:

за печената палачинка -

2 броя яйца
1 ч.ч. прясно мляко
6 с.л. брашно
щипка сол
масло за намазване на тавата

за плънката -

150 г. сирене
3 броя печени чушки
4 броя кисели краставички
1/2 ч.ч. грах от консерва (сварен)

Не е задължително да сложите същите продукти в плънката, с нея можете да импровизирате според вкуса си.

Начин на приготвяне

1. В подходяща купа си чукваме яйцата, разбиваме ги добре и прибавяме прясното мляко. Следва щипка сол (или повече, на вкус) и брашното. Разбивате много добре на ръка или с миксер, за да не останат бучки.

2. Приготвяме тавичка с размери 25/36 см., намазняваме я или покриваме с хартия за печене (която също леко навсякъде намазняваме) и изсипваме сместа.

3. Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност за около 15 минути.

4. Докато се пече палачинката, си приготвяме плънката. В отделна купа слагаме сиренето (натрошено), нарязаните на дребно чушки и кисели краставички, и граха. Объркваме внимателно всичко.

5. Когато палачинката е готова, я оставяме за около 5 минути да поизстине и разстиламе плънката навсякъде върху нея. Ако прецените, че количеството на плънката е малко, добавете още от продуктите за нея.

6. Завиваме внимателно на стегнато руло (палачинката се отделя лесно от хартията), оформяме пънче, и декорираме.

Коментари