Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация
за трите блата:
12 белтъка
300 гр. захар
80 гр. брашно
300 гр. печени кестени, фино смлени
200 гр. студено мляко за сиропиране на готовите блатове

за крема:

1 1/2 плик суха сметана
300 мл прясно мляко
4 с.л. какао
2 с.л. нутела крем
2 банана, смачкани хомогенно с вилица
1 с.л. течна ванилия за шоколадовия ганаш
100 гр. черен шоколад с 70% какао на Lindt
150 гр. течна сметана (Heavy Whipping Cream)
30 гр меко масло

за украса:

3 цели печени кестена
Gold Color Mist spray на Wilton за златен цвят на кестените.
50 гр. разтопен млечен шоколад Lindt за направа на листата с формичка на Wilton.
150 гр. смлени орехи
сладко от кайсии

*Разбиваме белтъците със захарта до побеляване.
*Прибавяме брашното и печените смлени лешници.
*Разбъркваме до хомогенност и печем 3 блата от така получената смес на 375 F (200 С).
*Следва сглобяване на тортата - поставяме първия блат, намазваме го със затопленото сладко от кайсии, следва поставяне на част от приготвения сметанов крем, втория блат - отново сладко, крем и третия блат - намазва се само с крем и цялата торта отстрани.
*Тортата престоява 2-3 часа в хладилника за да се стегне крема.
*Следва заливане с охладения, но още течен шоколадов ганаш.Той се приготвя като течната сметана се затопля и в нея на парченца се разтопява черният шоколад. Прибавя се и маслото. Бърка се до получаване на хомогенна смес.
*Тортата се поставя за 20 минути в хладилника за да стегне ганашът, след което се украсява с лешниците и шоколадовите фигурки.
*Отстрани се облепва със смлените орехи.
Да Ви е сладко! :)

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче