Бутер банички с плънка от праз, картофи и маслини

Категория: / Тестени
Време за приготвяне:
30 минути
от: Dunia Atanasovaна 09.02.2014г.

Продукти

За 4 малки банички:

500 г бутер тесто
2-3 стръка праз
200 г гъби
2 сварени картофа
10-20 маслини, нарязани на дребно

Начин на приготвяне

След размразяване, тестото се разрязва с нож на необходимият брой парчета, според това колко банички ще искате да направите. Предварително се запържват празът и гъбите. Постепенно се добавят настърганите картофи и нарязани маслини. Оставя се леко да се задуши и се пълнят баничките с тази плънка.

Сгъваме по краищата и после прегъваме на плик, за да не изтече плънката. Намазваме отгоре с разбит жълтък и запичаме до готовност.

Коментари