Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация
За тестото:
3 яйца,
150 г кафява захар,
150 г меко масло,
220 г брашно,
1 бакпулвер.

За плънката:
50 г бадеми,
50 г сушени сливи,
50 г сушени кайсии,
50 г сушени червени боровинки,
50 г сушени смокини,
50 г стафиди,
100 г локум,
100 г черен шоколад,
2 ч. л. подправки смес (канела, кардамон, карамфил, индийско орехче, джинджифил),
кората на един портокал.

За поръсване:
100 г орехи,
150 г микс от сушени плодове,
2-3 с. л. мед,
1 с. л. ром или коняк.

Разбийте маслото със захарта на пухкав крем. Прибавете към него разбитите предварително яйца. Разбъркайте и започнете да добавяте постепенно пресятото с бакпулвер брашно. Смесете добре и добавете следните продукти - натрошените бадеми, нарязаните на парченца сливи, кайсии, смокини, локум, шоколад, настърганата кора, боровинките, стафидите и подправките. Всичко това се разбърква добре и се изсипва във форма с диаметър 18-20 см, покрита цялата с хартия за печене. Печете в предварително загрята фурна на 150 С градуса, около 1 ч и 15минути (или до готовност). Извадете сладкиша от фурната и го поръсете с предварително смесените орехи и сушени плодове. Разбъркайте меда с рома добре и полейте отгоре върху орехите и плодовете. Върнете във фурната за още 10-15 минути, извадете и го оставете да се охлади във формата. Сладкиша може да се съхранява обвит в хартия и затворен в кутия, няколко седмици, като през три-четири дни го поливайте с ром или коняк.

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче