Сладолед с крема сирене и малинов сироп

Категория: / Десерти
Време за приготвяне:
20 минути
от: Vaklina Alexievaна 15.05.2013г.

Продукти

За сладоледа:
1 опаковка крема сирене тип Филаделфия
1 консерва подсладено кондензирано мляко
200 мл течна животинска сметана

За малиновия сироп:
250 г малини
2-3 с.л. захар
50 мл вода

Начин на приготвяне

За малиновия сироп: Водата, малините и захарта се кипват на тих огън (маха се пяната) и се варят докато леко се сгъстят. Прецеждат се, за да се махнат семките и се оставя настрани да изстине.

За сладоледа: Крема сиренето се разбива до гладкост. Към него се добавя подсладеното кондензирано мляко и отново се разбърква добре. Сметаната се добавя към тази смес и се разбива, докато всичко се сгъсти. Във формичка или кутия се слага малко сироп, малко от крема, отгоре пак сироп, завършваме с крем, за да се получат пластове. Замразява се за поне 2-3 часа. Няма нужда да се бърка, не кристализира.

Коментари