Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Сладолед с крема сирене и малинов сироп

Неустоима наслада

От
60’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

За сладоледа:

  • 1 опаковка крема сирене тип "Филаделфия"
  • 1 консерва подсладено кондензирано мляко
  • 200 мл течна животинска сметана

За малиновия сироп:

  • 250 г малини
  • 2-3 с.л. захар
  • 50 мл вода

Начин на приготвяне:

  1. За малиновия сироп: Водата, малините и захарта се кипват на тих огън (маха се пяната) и се варят докато леко се сгъстят. Прецеждат се, за да се махнат семките и се оставя настрани да изстине.
  2. За сладоледа: Крема сиренето се разбива до гладкост. Към него се добавя подсладеното кондензирано мляко и отново се разбърква добре. Сметаната се добавя към тази смес и се разбива, докато всичко се сгъсти. Във формичка или кутия се слага малко сироп, малко от крема, отгоре пак сироп, завършваме с крем, за да се получат пластове. Замразява се за поне 2-3 часа. Няма нужда да се бърка, не кристализира.
ИЗБРАНО

Дайте оценка:

Тагове: бяла захар крема сирене сладкарска сметана малини вода кондензирано мляко

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче