Необходими продукти:
За сладоледа:
- 1 опаковка крема сирене тип "Филаделфия"
- 1 консерва подсладено кондензирано мляко
- 200 мл течна животинска сметана
За малиновия сироп:
- 250 г малини
- 2-3 с.л. захар
- 50 мл вода
Начин на приготвяне:
- За малиновия сироп: Водата, малините и захарта се кипват на тих огън (маха се пяната) и се варят докато леко се сгъстят. Прецеждат се, за да се махнат семките и се оставя настрани да изстине.
- За сладоледа: Крема сиренето се разбива до гладкост. Към него се добавя подсладеното кондензирано мляко и отново се разбърква добре. Сметаната се добавя към тази смес и се разбива, докато всичко се сгъсти. Във формичка или кутия се слага малко сироп, малко от крема, отгоре пак сироп, завършваме с крем, за да се получат пластове. Замразява се за поне 2-3 часа. Няма нужда да се бърка, не кристализира.