Торта ”Наполеон”

Категория: / Десерти
Време за приготвяне:
60 минути
Аватарот: Биляна Данаилована 15.02.2013г.

Продукти

1 оп. бутер тесто Бела,
4 жълтъка,
0.500 мл.пр. мляко,
2 с.л. царевично нишесте,
200 гр. пудра захар,
2 бр. ванилия,
2 капки портокалова есенция

Начин на приготвяне

Бутер тестото изпичаме във фурната, след като се опече режем блата на две слагаме едната част а от натрошените парченца остават за украса. За крема разбиваме жълтъците със нишестето, захарта, ванилията и добавяме млякото и есенцията, слагаме на котлона и варим 10 мин. докато се сгъсти. И мажем с крем първия блат, слагаме и втория блат крем и накрая укррасяваме с остатъците.

Коментари