Топла пача

Категория: / Свинско / Супи
Време за приготвяне:
0 минути
Аватарот: Соня Шатевана 12.11.2012г.

Продукти

Продукти за 6-8 порции:
2 свински крачета,
1 свински език,
300 г свинско месо от джолан,
1 морков
1 глава кромид лук,
целина - корен и зелената част,
дафинов лист,
черен пипер,
бахар,
сол,
няколко скилидки чесън

Начин на приготвяне

Това е много популярно традиционно ястие - супа. Моят съпруг го обича, а доколкото знам и всички други мъже и много жени. :)

Приготвяне: Крачетата и езика се измиват добре. Всички меса се слагат да врят в подсолена вода. Отделената при завирането пяна се отстранява с решетъчна лъжица. След около 1 час се добавят всички подправки (морковът и лукът, нарязани на дребно). Оставя се да ври още 45 минути до готовност - месото трябва да пада от кокала.

Крачетата се изваждат от водата и след изстиването им се почистват от костите.
Месото се нарязва на дребно и се връща в тенджерата.

Езикът се обелва и също се нарязва на дребно. Връща се в супата.
Може да се сервира веднага, подправено с чесън и оцет - 2-3 скилидки чесън се смачкват с малко сол и се заливат с 2-3 супени лъжици чесън.

Ако не се консумира веднага, се изсипва в плитък съд и се оставя на хладно за да се желира.
Може да се поднесе желирано или да се затопли повторно.

Коментари