1 тиквичка,
1 голяма глава лук,
3-4 скилидки чесън,
5-6 домата,
200 г луканков салам (или някакъв по-сух салам или наденица),
6 яйца,
100 г кашкавал,
2-3 люти чушки
Тиквичката се нарязва на кубчета и се задушава в малко зехтин или олио. Изважда се в купа и в същата мазнина (ако е необходимо, добавете още) задушете първо лука, чесъна, след това нарязания колбас и накрая нарязаните на дребно домати. Посолете със сол, черен и червен пипер и малко чубрица. Оставете да къкри до сгъстяване на соса. Накрая добавете тиквичките. Разбъркайте и изсипете в подходяща тавичка. Отгоре чукнете яйцата и поръсете с настърган кашкавал. Поставете и чушлетата, като ги боднете леко в ястието. Печете в загрята на 200 градуса фурна, до готовност.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО