1 глава червен лук
4-5 скилидки чесън
2 ч.ч. червено вино
3-4 с.л. зехтин
2 с.л. кардамон
2 с.л. кориандър
1 ч.ч. ориз
сол
черен пипер
Задушаваме лука и чесъна в 2 с.л. зехтин. Добавяме месото, нарязано на кубчета. След 3-4 минути деглазираме с чаша вино. Намаляваме котлона и задушаваме до мазнина. Овкусяваме.
Ориза варим три към едно с вода, малко зехтин и сол. Към края подправяме с по една с.л. кардамон и кориандър. След като извадим месото от тигана, наливаме още една ч.ч.вино и редуцираме грейви соса. Прецеждаме го.
Сервираме две топки ориз с 6-7 парчета месо. Добавяме и малко сос. Украсяваме с мариновани или пресни зеленчуци.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО