Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация
400 г пуешко месо
1 глава червен лук
4-5 скилидки чесън
2 ч.ч. червено вино
3-4 с.л. зехтин
2 с.л. кардамон
2 с.л. кориандър
1 ч.ч. ориз
сол
черен пипер

Задушаваме лука и чесъна в 2 с.л. зехтин. Добавяме месото, нарязано на кубчета. След 3-4 минути деглазираме с чаша вино. Намаляваме котлона и задушаваме до мазнина. Овкусяваме.

Ориза варим три към едно с вода, малко зехтин и сол. Към края подправяме с по една с.л. кардамон и кориандър. След като извадим месото от тигана, наливаме още една ч.ч.вино и редуцираме грейви соса. Прецеждаме го.

Сервираме две топки ориз с 6-7 парчета месо. Добавяме и малко сос. Украсяваме с мариновани или пресни зеленчуци.

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче