Необходими продукти:
- 6 червени камби
- 4 големи домата
- 3 скилидки чесън
- 180 мл готварска сметана
- 1 глава червен лук
- 100 г домати от консерва, смлени
- Червен пипер
- Индйско орехче
- Сол и черен пипер
- 2 люти чушки
- Зехтин
- Риган
- Крутони, за сервиране
Начин на приготвяне:
- Нарежете камбите и доматите на едри парчета, лука също.
- Загрейте малко зехтин в тиган на умерен огън и запръжете тези зеленчуци за 4 мин.
- Добавете и наситнения чесън. Разбъркайте и овкусете със сол и черен пипер.
- Изсипете 1 с.л. червен пипер, разбъркайте и налейте доматения сок. Разбъркайте повторно, намалете огъня и оставете всичко да покъкри за 5 мин.
- Прехвърлете продуктите в тенджера с 0.5 л гореща вода. Включете котлона на умерено силен огън и оставете супата да заври.
- Срежете двете люти чушки през средата, почти до дръжката, но не ги разполовявайте изцяло. Потопете ги в супата, намалете котлона и оставете ястието да къкри за 20 мин.
- Свалете от котлона и разбийте супата с пасатор или я пасирайте в блендер.
- Върнете супата на котлона и в тенджерата налейте готварската сметана. Овкусете с индийското орехче на око, а после поръсете с 1/2 шепа сух риган. Разбъркайте и когато крем супата заври, я свалете от котлона.
- Сервирайте я гореща с крутони.