Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

500 г брашно, 30 г мая, 4-5 супени лъжици мед, щипка сол, 80 г масло, 220 мл прясно мляко, 1 жълтък, стафиди за очички



Разтопете маслото и оставете леко да се охлади. Пресейте брашното и направете кладенче в средата, сложете маята, меда, сол, млякото, маслото и замесете тесто. Покрийте го с кърпа и оставете да втаса за 30 минути. Разточете тестото върху набрашнена повърхност с дебелина около 1 см. Изрежете с чаша с големина 5 см кръгчета, които ще бъдат главичките на прасенцата. С капачка от бутилка изрежете малките кръгчета, които ще са зурличките на прасенцата. Разточете отново кора, на която няма дупки от чаша и капачки, нарежете ленти и от тях направете триъгълници, които ще бъдат ушите на прасенцата .Подреждате големите кръгчета в подходяща тава, застлана с хартия, намазвате ги с разбит жълтък. Зурличките се прикрепят върху главичките. Направете от фолио малки клечки. С дървено шишче направете дупки за ноздри, сложете в тях клечките от фолио. Към главичките поставете и ушите. Стафидите ползвайте за очи. Печете в загрята фурна на 180 градуса до готовност. След опичане махнете клечките от фолио.

Стават меки, пухкави и сладки като нашите малки ангелчета.

Дайте оценка:

Тагове: краве масло стафиди яйца бяло брашно прясно мляко прясна мая мед

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче