за бисквитеното тесто:
210 гр брашно,
75 гр масло,
100 гр пудра захар,
40 гр какао на прах,
1 яйце,
5 гр бакпулвер,
щипка сол.
За плънката:
около 100 гр течен шоколад,
бонбони-мини яйца (може цветни бонбони)
Смесвате всички продукти за бисквитеното тесто, омесвате хубаво и оставяте покрито с кърпа или фолио за 1 час в хладилника да се стегне.
След това късате топченца, като всяко топче трябва да тежи около 35 грама.
Взимаме преса за чесън, слагаме една част от топчето в нея и натискаме, слагаме и другата част от топчето и така получаваме купчинка като прежда. В центъра на купчинката слагаме капачка от шише и натискаме максимално и махаме капачката, така получаваме гнездо. Повтаряме процедурата по същият начин с всички топченца. Загряваме фурната на 160 градуса и печем гнездата в тава, застлана с хартия за печене за 15 минути. Оставяме да се охладят.
Пристъпваме към плънката, като в найлонов плик слагаме шоколада и затопляме леко в микровълновата печка или в купа с топла вода. Целта е да стане по-течен, а това се получава при затопляне. Пълним гнездата с шоколад и оставяме малко да се сгъсти шоколадът. След това украсяваме с бонбони и оставяме гнездата, като напълно да се сгъсти шоколадът преди хапване за около 30 минути.
Стават невероятни на вкус и са страхотно ефекти за великденските лакомства.
за бисквитеното тесто:
210 гр брашно,
75 гр масло,
100 гр пудра захар,
40 гр какао на прах,
1 яйце,
5 гр бакпулвер,
щипка сол.
За плънката:
около 100 гр течен шоколад,
бонбони-мини яйца (може цветни бонбони)
Смесвате всички продукти за бисквитеното тесто, омесвате хубаво и оставяте покрито с кърпа или фолио за 1 час в хладилника да се стегне.
След това късате топченца, като всяко топче трябва да тежи около 35 грама.
Взимаме преса за чесън, слагаме една част от топчето в нея и натискаме, слагаме и другата част от топчето и така получаваме купчинка като прежда. В центъра на купчинката слагаме капачка от шише и натискаме максимално и махаме капачката, така получаваме гнездо. Повтаряме процедурата по същият начин с всички топченца. Загряваме фурната на 160 градуса и печем гнездата в тава, застлана с хартия за печене за 15 минути. Оставяме да се охладят.
Пристъпваме към плънката, като в найлонов плик слагаме шоколада и затопляме леко в микровълновата печка или в купа с топла вода. Целта е да стане по-течен, а това се получава при затопляне. Пълним гнездата с шоколад и оставяме малко да се сгъсти шоколадът. След това украсяваме с бонбони и оставяме гнездата, като напълно да се сгъсти шоколадът преди хапване за около 30 минути.
Стават невероятни на вкус и са страхотно ефекти за великденските лакомства.
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност