Пропорцията - 1 глава лук, 5 тъмно зелени чушки, 5 домата и 5 яйца.
Задушава се лук на тънки филии в зехтин, добавят се нарязани на лентички чушки, посоляват се и се оставят на тих огън. Като станат почти готови чушките, добавят се нарязани на малки кубчета домати и се оставят да се изваряват. Когато остане само на мазнинка, се правят "дупки" с лъжицата и се слагат яйца да се сварят. Поръсват се с магданоз и след това в чините - с натрошено сирене.
Добави своя рецепта >>
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО