Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Тракийски сарми

От Вкусотиите на Бени
0’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност

2-3 стръка праз,
100-120 мл олио,
500 грама кайма,
150 мл доматено пюре,
1 чаена лъжичка червен пипер,
1/2 чаена лъжичка градинска чубрица,
1 пакет кори за баница,
сол на вкус,
200 мл гореща вода


Почистеният и измит праз нарежете на ситно и задушавайте в три четвърти от олиото и една-две супени лъжици вода. Щом омекне, прибавете каймата (която сте разредили с малко вода. Това се прави за да може като я прибавите към нещо горещо в случая задушения праз, да стане като пясък,а не на буци) и запържете, докато се изпари влагата. Добавете доматеното пюре и след 2-3 минути свалете от огъня. Нарежете корите на големи триъгълници, разпределете върху всяко двойно триъгълниче от сместа и навийте на сарми. Наредете ги в намазнена с олио тава и печете в умерена фурна до зачервяване. След като ги извадите от фурната, ги залейте веднага с 200 мл гореща вода, в която сте добавили останалото олио и сол на вкус. Похлупете и оставете за 10-15 минути да се задушат и поемат течността.

Дайте оценка:

Тагове: червен пипер чубрица олио праз кайма доматено пюре вода кори за баница

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче