Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Торта сърце

От Мария Георгиева
0’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност

За блатовете:
9 яйца,
27 суп.лъж. захар,
27 суп.лъж. брашно

За шоколадово-масления крем:
200 гр. масло
1ч.ч. пудра захар,
5-6 яйца,
1 ванилена захар "Д-р Йоткер",
3-4 суп. лъжици какао "Д-р Йоткер"

За масления крем за измазване на тортата:
100 г масло,
1 ч.ч. пудра захар,
1 суп.лъж.мляко.

За захарното покритие:
150 г бонбони marshmallows,
300 г пудра захар,
няколко капки вода

200 г ягоди




За блатовете, които са 3 на брой: по 3 яйца, 9 суп.лъж. захар, 9 суп.лъж. брашно

Разбиваме жълтъците със захарта и прибавяме разбитите на сняг белтъци. Печем в тава с диаметър 26 см., след това изрязваме сърце, а останалите трохи добавяме към крема. Сиропираме със ягодов сироп.
За шоколадово-масления крем разбиваме добре пудрата захар с маслото, добавяме жълтъците 1 по 1, какаото и накрая разбитите на сняг белтъци. Добре е да престой за 2-3 часа в хладилник.

За масления крем: Разбиваме много добре всички продукти и измазваме цялата торта на тънък слой, за да се постави по-лесно захарното покритие.

За захарното покритие: Бонбоните се слагат в съд предварително намазан с масло или маргарин и няколко капки вода за около 1 мин. в микровълнова печка, като от време на време се разбъркват. Така разтопените бонбони се изсипват в купа с пресятата пудра захар, меси се докато стане твърдо тесто. Разточва се на много тънък лист, като непрекъснато се поръсва с пудра захар, за да не лепне. Оцветява се със сладкарски бои.

Дайте оценка:

Тагове: краве масло яйца бяла захар пудра захар какао брашно

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче