Яйца - 7 бр.
Захар - 240 г
Прясно мляко - 300 мл
Брашно - 2 суп.лъж.
Сметана - 100 мл
Шоколад - 80 г
Лимонтузу - 1/4 ч.лъж.
Кора от 1 лимон
Сок от 1/2 лимон
Вода - 40 мл
1. Четири белтъка се разбиват на сняг, като постепенно се прибавят 80 г захар и накрая - лимонената киселина. Върху кухненска хартия се оформя блат, който се пече при 120 градуса за 30 минути. Другият вариант е да се изсуши при 80 градуса за 3 часа.
2. Прясното мляко се слага в подходящ съд да заври с 60 г захар. Четири жълтъка се разбиват с две супени лъжици брашно. Добавя се по малко от горещото мляко при непрекъснато бъркане. Връща се на котлона до сгъстяване. Слагат се настърганата лимонова кора, сокът от 1/2 лимон и след като изстине - разбитата сметана.
3. Три белтъка се разбиват на твърд сняг. На тънка струйка се излива сгорещен до 120 градуса сироп от 100 г захар и 40 мл вода, като непрекъснато се бърка.
4. За да не омекне бързо, готовият целувчен блат се намазва с разтопен на водна баня шоколад, който трябва да направи коричка. Охладеният крем се изсипва върху него. Последният слой е от разбитите с горещ сироп белтъци. Връхчетата се обгарят с газова горелка, но при липса на такава,могат да се поръсят и с какао. 5.Шоколадови листа - Листа от цветя се намазват с разтопен шоколад. След изстудяване зелената част се отделя и с четка се нанасят малко количество от сладкарски бои.
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност