Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация
За блатовете:
8 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно
сладкарски бои – 6 цвята

За крема:
375 г крема сирене
150 г пудра захар
2 с.л. нишесте – ванилия или сметана
300 мл течна сладкарска сметана

За украсата:
100 г бял шоколад
50 мл течна сладкарска сметана
сладкарски бои
*1ч.ч. - 220 мл

Разделят се белтъците от жълтъците. Белтъците се разбиват заедно със захарта до получаване на лъскава смес с твърди връхчета. Миксерът се намалява на средна мощност и един по един се добавят жълтъците. Пресятото брашно се прибавя на няколко пъти към яйчената смес, като всеки път се разбърква внимателно с шпатула.

Сместа се разделя в 6 купички и към всяка се добавя различен цвят сладкарска боя – лилав, син, зелен, жълт, оранжев и червен. Разбърква се до пълното абсорбиране на боята (прахообразните бои се разтварят по-бавно). Всяка смес се изсипва в застлана с хартия за печене тавичка (диаметър 18-20 см). Блатовете се пекат в предварително загрята на 160°С фурна за около 20 минути.

Докато блатовете се охлаждат, се приготвя крема. Крема сиренето се разбива с пудрата захар и нишестето до полувачавне на пухкав крем. На два пъти се прибавя и разбитата сметана, като се разбърква с шпатула. Част от крема се разпределя между блатовете, а с останалото се покрива тортата. Прибира се в хладилник, докато се приготви украсата. Шоколадът се начупва и към него се прибавя сметаната. Загряват се в микровълнова на средна мощност, като периодино се разбъркват до получване на гладък крем. Полученият ганаш се разделя в шест купички, оцветява се със сладкарски бои и се украсява охладената торта.

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче