500 г тиква
500 мл прясно мляко
2 яйца
10 с.л.захар
2 с.л. разтопено масло
250 г натрошени орехови ядки
2 с.л течна ванилия
1 с.л.канела
сметана за декорация
*Обелваме и нарязваме на малки парченца тиквата.
*Сваряваме така приготвените парчета на пара в тенджера, с поставена метална решетка на дъното (тиквата не трябва да се преварява-парченцата да запазят формата си).
*Разбиваме яйцата със захарта и прибавяме прясното мляко, маслото и ванилията.
*В тавичка за печене подреждаме сварените парчета тиква.
*Поръсваме отгоре с ореховите ядки и канелата.
*Заливаме с приготвената смес от яйцата, млякото, захарта и ванилията.
*Печем на 375 F(180 С) за около 20 минути.
*Десертът се сервира студен, декориран със сметана и цели орехови ядки.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.