Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Тиквен десерт

От Mariana
0’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност

500 г тиква
500 мл прясно мляко
2 яйца
10 с.л.захар
2 с.л. разтопено масло
250 г натрошени орехови ядки
2 с.л течна ванилия
1 с.л.канела
сметана за декорация

*Обелваме и нарязваме на малки парченца тиквата.
*Сваряваме така приготвените парчета на пара в тенджера, с поставена метална решетка на дъното (тиквата не трябва да се преварява-парченцата да запазят формата си).
*Разбиваме яйцата със захарта и прибавяме прясното мляко, маслото и ванилията.
*В тавичка за печене подреждаме сварените парчета тиква.
*Поръсваме отгоре с ореховите ядки и канелата.
*Заливаме с приготвената смес от яйцата, млякото, захарта и ванилията.
*Печем на 375 F(180 С) за около 20 минути.
*Десертът се сервира студен, декориран със сметана и цели орехови ядки.

Дайте оценка:

Тагове: краве масло тиква яйца ванилия прясно мляко заквасена сметана кафява захар канела орехи

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче