Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Такос с дърпано свинско, приготвено в уред за бавно готвене

С невероятен вкус

30’ Подготовка
15’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност

Тази рецепта за такос с топящо се в устата свинско е за любителите на уредите за бавно готвене. Именно той върши най-тежката работа, а за вас остава удоволствието от крайния резултат, което не е никак малко.

В рецептата ви очаква и обяснение как сами да си приготвите царевичните питки, в които да сложите сочното свинско. Те обаче не бива да се бъркат с традиционните тортили.

Нека видим какви продукти е нужно да си набавите и да започваме.

Такос с дърпано свинско

Необходими продукти:

За дърпаното свинско

  • 1 кг цяло парче свинско месо с кост
  • Сол
  • Черен пипер
  • 1 средно голяма глава лук, нарязана на полумесеци
  • 2-3 цели сушени карамфила (по желание)
  • 4 до 6 чаши вода
  • ½ лук, наситнен
  • ½ бутилка сос Барбекю

За царевичните питки

  • 1 голямо яйце
  • 1 и ¼ чаши мляко
  • ½ чаша царевичен грис
  • 1 чаша универсално брашно
  • Сол на вкус

За пълнежа на такосите

  • 200 г готова салата "Колсло" (прилича много на традиционната зелева салата, но с майонеза)
  • 200 г гуакамоле
  • 1-2 люти чушки, нарязани на тънки кръгчета (по желание)

Начин на приготвяне:

  1. Започнете първо с приготвянето на свинското. Сложете половината нарязан на полумесеци лук на дъното на уреда за бавно готвене.
  2. Забодете в свинското карамфила и подправете със сол и черен пипер.
  3. Поставете месото в уреда за бавно готвене, добавете останалия нарязан лук и сипете вода, за да покрие свинското.
  4. Гответе месото на ниска температура от 8 до 12 часа, докато стане много крехко и се отдели от кокала.
  5. Извадете свинското печено от уреда, махнете карамфила и костите. Махнете от уреда и останалия лук, вода и мазнина.
  6. Когато месото е достатъчно охладено, използвайте вилица или ръцете си, за да го разкъсате на конци.
  7. Върнете свинското в уреда, добавете нарязания лук, барбекю соса и затворете с капака. Гответе на висока температура от 1 до 3 часа, или докато лукът омекне.
  8. Когато дърпаното свинско е почти готово, пригответе царевичните питки. В купа смесете царевичното нишесте, брашното и малко сол. Сипете млякото, счупете яйцето и разбъркайте, докато всичко се смеси добре. Консистенцията трябва да е гъста, но не прекалено. Ако изглежда твърде суха, добавете малко мляко.
  9. Намажете малък тиган с масло и го поставете на среден огън. Когато се сгорещи, изсипете малко количество от сместа. Необходими са от 2 до 3 минути от всяка страна, за да бъдат такосите добре изпечени. Ще ги познаете, ако ги усещате меки и гъвкави. От тази смес трябва да станат от 4 до 8 питки.
  10. За да сглобите такосите, напълнете царевичните питки с дърпаното свинско, салатата "Колсло", лъжица от гуакамолето, няколко резенчета от лютата чушка и завършете със сок от лайм. Сервирайте веднага.
ИЗБРАНО

Дайте оценка:

Тагове: свинско

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче