Тази рецепта за такос с топящо се в устата свинско е за любителите на уредите за бавно готвене. Именно той върши най-тежката работа, а за вас остава удоволствието от крайния резултат, което не е никак малко.
В рецептата ви очаква и обяснение как сами да си приготвите царевичните питки, в които да сложите сочното свинско. Те обаче не бива да се бъркат с традиционните тортили.
Нека видим какви продукти е нужно да си набавите и да започваме.
Такос с дърпано свинско
Необходими продукти:
За дърпаното свинско
- 1 кг цяло парче свинско месо с кост
- Сол
- Черен пипер
- 1 средно голяма глава лук, нарязана на полумесеци
- 2-3 цели сушени карамфила (по желание)
- 4 до 6 чаши вода
- ½ лук, наситнен
- ½ бутилка сос Барбекю
За царевичните питки
- 1 голямо яйце
- 1 и ¼ чаши мляко
- ½ чаша царевичен грис
- 1 чаша универсално брашно
- Сол на вкус
За пълнежа на такосите
- 200 г готова салата "Колсло" (прилича много на традиционната зелева салата, но с майонеза)
- 200 г гуакамоле
- 1-2 люти чушки, нарязани на тънки кръгчета (по желание)
Начин на приготвяне:
- Започнете първо с приготвянето на свинското. Сложете половината нарязан на полумесеци лук на дъното на уреда за бавно готвене.
- Забодете в свинското карамфила и подправете със сол и черен пипер.
- Поставете месото в уреда за бавно готвене, добавете останалия нарязан лук и сипете вода, за да покрие свинското.
- Гответе месото на ниска температура от 8 до 12 часа, докато стане много крехко и се отдели от кокала.
- Извадете свинското печено от уреда, махнете карамфила и костите. Махнете от уреда и останалия лук, вода и мазнина.
- Когато месото е достатъчно охладено, използвайте вилица или ръцете си, за да го разкъсате на конци.
- Върнете свинското в уреда, добавете нарязания лук, барбекю соса и затворете с капака. Гответе на висока температура от 1 до 3 часа, или докато лукът омекне.
- Когато дърпаното свинско е почти готово, пригответе царевичните питки. В купа смесете царевичното нишесте, брашното и малко сол. Сипете млякото, счупете яйцето и разбъркайте, докато всичко се смеси добре. Консистенцията трябва да е гъста, но не прекалено. Ако изглежда твърде суха, добавете малко мляко.
- Намажете малък тиган с масло и го поставете на среден огън. Когато се сгорещи, изсипете малко количество от сместа. Необходими са от 2 до 3 минути от всяка страна, за да бъдат такосите добре изпечени. Ще ги познаете, ако ги усещате меки и гъвкави. От тази смес трябва да станат от 4 до 8 питки.
- За да сглобите такосите, напълнете царевичните питки с дърпаното свинско, салатата "Колсло", лъжица от гуакамолето, няколко резенчета от лютата чушка и завършете със сок от лайм. Сервирайте веднага.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО