3 вратни пържоли
3 с.л. зехтин
1 ч.л. морска сол
пипер меланж
1 ч.л. суха чубрица
2 глави лук
1 глава чесън
2 моркова
1 клонка розмарин
200 г бяло вино
250 г гъби кладница
Запържваме овкусените пържоли в зехтина, по 3 мин. от всяка страна. На дъното на тавичка слагаме срязаните на две глави лук, чесън (не ги белим, за да има повече вкус), розмарина, морковите на едро. Върху тази "подложка" слагаме пържолите, покриваме ги с целите кладници добре, наливаме виното в тигана да деглазираме, изсипваме го върху гъбите, покриваме с фолио и печем в загрята фурна на 160 градуса 30 мин. Махаме фолиото, разбъркваме и допичаме още 5 мин.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО